5.7.10

Sommerserier

Sommerserier er the guiltiest of TV-pleasures. I år kan vi selvsagt glede oss over den nye sesongen av True Blood som takk og lov ikke innholder mer Maryann, men til gjengjeld har gjort Pam til en fast karakter. Etter første (og tredje) episode er en ting klart, den ideelle rollen så langt er å være den østeuropeiske stripperen. Vår favoritt trashserie er tilbake, og formen er så langt god, men gitt hvordan det fløt ut i forrige sesong er jeg ikke klar for å friskemelde TB helt enda.



En annen serie som vender tilbake, men som jeg tror få faktisk følger med på i Norge, er Make it or break it. Det er en underbar liten serie om profesjonelle turnjenter, som har en deilig blanding av tenåringsdrama og turn. Selvsagt er kule gymnastikkoppvisninger grunn nok i seg selv for å se på Make it or break it, men jeg tenker også at det er en serie som kan inspirere unge jenter til å ha mål som er større enn å få en kjæreste og å se fin ut. Dette er piker som ikke går på skole, de trener og har hovedsaklig drømmer knyttet til idrettprestasjoner, og de er flinke! Åpenbart får vi gutte- og venninnedrama med på kjøpet, men det kan jo bare gjøre det hele bedre. Make it or break it vises på ABC family, noe som ofte skinner igjennom, der den ene jenta som har debutert seksuelt også er den generelt mest ufyselige, og familie er det uttalt viktigste i verden. Men dersom du er oppvokst med Happy hour-seriene til TV-Norge vil du neppe bli særlig plaget av det.



Huge er også helt ny på ABC family, en serie om ungdommer på fat camp, en sommerleir der de slankes ned. Åpningsscenen er første dagen, alle må stille i badedrakt og shorts for å bli avbildet slik at de kan innse sine problemer. Hovedkarakteren Will (Nikki Blonsky fra Hairspray) er mildt sagt ubegeistret for å strippe ned, og prøver å komme unna med å si at hun ikke har badedrakt. De harde camplederne sier det ikke er noe problem, hun kan alltids få en av fellesbadedraktene. Rettledet av en campgjengangers febrilske hoderisting sier hun:

Ah, this is weird, I found my suit, it’s on my body.

For så å gå over til en vill dans der hun stripper av de andre klærne, med en gigantisk ironisering over hele opplegget. Hennes mål med å være der er å gå opp i vekt, og hun finner straks sin atagonist i Amber. Amber er den pene og, relativt til de andre, tynne på campen, og gleder seg over å endelig få den oppmerksomheten hun ønsker seg. På veggene har hun bilder av tynne modeller som ”thinspiration”. Noe av det morsomste med Amber er kanskje at hun spilles av Hayley Hasselhoff, datteren til David Hasselhoff. Det er flere ting som er bra med denne serien, for det første er alle ungdommene overvektige, noe som igjen kanskje er fint å se dersom du er tenåring og føler deg utenfor på grunn av kroppen din. For det andre er det litt kulhet over serien, for eksempel når Will driver svartebørs for snop. Den igjen, du må synes at tenåringsangst er livat for å virkelig glede deg over dette.

Til slutt blant de nye seriene mine har vi Louie, som er stand-up-komiker Louis C.Ks nye serie, om sitt liv som fraskilt alenefar. Gitt tidligere show har han ikke overraskende blitt skilt:

Uansett, serien består av flere stand-up-opptredener av Louie, avbrutt av innslag fra ”livet hans”. Opptredene er som det man kan finne på youtube av han, morsomt og støtende. Bitene som illustrerer virkeligheten er litt mer som episodene i De ufrivillige, bare litt mer amerikansk og litt mindre vellykkede. Det er ingen sammenhengende historie, de er strengt episodiske og formatet er litt merkelig. Samtidig er helheten morsom, så jeg holder på litt til.

Ellers venter jeg på Mad Men, gjør vi ikke alle?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra innlegg : )
Vet du hvor man kan få kjøpt sesong 1 av Make it or Break it? Finner den ingen steder.

brannfjell sa...

Hei! Hyggelig! Det vet jeg dessverre ikke, ser at det er til salgs på amazon.com.